A beat.
Amsterdam.
Monday, September 22, 2014

Error posting daripada pihak universiti telah membuatkan kami perlu ke sana. So, kami pun pegi sana sebab nak ambil awards, barang, baju, books, cancel all the pending orders. Banyak benda yang kena buat tapi kami pegi sana kejap je. Disebabkan abah and abi, mama and umi got load of things to do in Malaysia. So we decided to stay there for only 3 days. 

Flight malam tu pukul 11 nak ke 12 lol I lupa sebenarnya. Transit at Dubai Airport then arrived in Amsterdam at 1.30 or something like that. Seriously I dont really care about that ha ha. Kat sana telah buat aku muda 7 jam muehehe. This time, kita ambil Malaysia Airlines sebab banding dengan KLM, the price was RM300 less per person. Kami dapat harga RM3100 return untuk seorang. Amsterdam is by far my favourite place! Yes, it is where drugs and prostitution are legal, but the locals are very subdued and civilized people.

The city is clean and the greeneries were kept. They have large parks in the city and people there are just so healthy! You will see people cycling about, young and old, and they rely on public transportation to get around if not cycling or walking. That's why it's so nice there! Not busy, not polluted, not congested. Very pleasant. 
This one is near the AMS Airport. Yang ni kena bayar rasanya kalau nak 
bergambar. So I was like, okay nevermind haha!


 Windmills.

Bear in mind the sun is up from 4am to 11pm! So we discovered a lot in a day. Tapi dinner lambat, so bila time dinner I was like kebuluring. Okay whatever. Because in Amsterdam, everything is either walking distance or tramp ride away. So, nak ke universiti Adib and Ebal, kitorang ambil tram.

 The tramp

 Entrance lol.

In the tramp. Ambik semua aku letak hahaha.
Alkisah dalam tram tu. There was a girl uhm teenage I guess. She was laughing padahal tak otp tak apa tetiba je ketawa. Lol scary. Cantik tu cantik ala biasalah Dutchlady eh? Hahahahaha. 5 minit kemudian, dia tidur. She was snoring loudly. 

Adam: "You don't like her, do you?"
Me: "Nope."
Adam: "I don't either. Luuuullll."
So this is the university. Mooi ceyyy hahahaha bajet je ni lol. 


If you see the library, first thing that utter from your mouth is either one of this GILA BAPAK BESAR. PERGH. WOW. GILA. CANTIKNYA. Hahahaha, tapi kalau nak diva sikit OH MAYNN, DAMN HUGE, OMG AND BLA BLA. So this is it:


 Special collections, world idols resume, open dag are center rolled into one.



Library diorang ada cafe. So, typical people akan rasa lapar kalau study teruk right? So jangan risau semuanya ada di sini. Lol cam promote lak. Lepas habis tu pegi locker then ambik semua barang. I was crying right after I opened his locker. Touched. Pictures of our first met, our first date, our first time celebrating Eid together. Then I was laughing sebab ada our childhood picture yg gigi gua pun dok hitam lagi time tu hahahahahahahahahahahahaha ok. He was sooooooo lovely eeee geramnya haha!

So last destination is we went to their slanted house. Lot of things to pack but it's okay memang sebab tu pun kitorang pegi sana hehehe. Pergh banyak gila gambar handsome dia dekat sana ceh tak tunjuk pun dekat aku. Hahahahahaha takpe, gua curi kasi letak dalam bilik gua.

Bab makanan jangan risau sebab banyak je restaurant halal dekat sini. 


 Haaa tak terkejut kau ada cendol dekat sini? Lol tapi time order, aku ingatkan ada timbunan ais salji yang macam dekat Malaysia. Tetengok dia kasi yang ni. Aku mulalah nak bebel tapi terbantut sebab aunty tu cakap BM dengan kitorg. Lol so keluar drpd kedai baru start perang mulut. Ehem ahahaha. Tapi okay what? Sedap pekat perghhhhh terangkat. Okay tagline lari lol.



 Kebab dia memang pergh okay pergh. Kalau nak tahu pergh yang dikatakan tu macam mana. Boleh pergi sendiri. Try lah :D Btw, ni rambutan lol :


Okay yang tu jelah kot. Aku malas nak post gambar dah nak leter pun penat lol. So that is it. Thank you. Adiossssss!

Older
Newer